Producenci

Budyń czekoladowy bezglutenowy bio 40 g - amylon

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Cena: 3,07 zł 3.07
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Uwaga! minimum logistyczne wynosi 10 szt . Sprzedajemy wyłącznie wielokrotność tej liczby.
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego MLEKA (1,5 % tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego MLEKA dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania. Do ½ szklanki MLEKA wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM
Warość energetyczna: 1405 kJ/331 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: < 0,5 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,03 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.


BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: TAK
EAN: 8594006666480
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 120
Kraj producenta: Czechy
Producent - nazwa i adres: AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl